ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Αισθητική Οδοντιατρική

Η Αισθητική Οδοντιατρική ασχολείται με τη βελτίωση της παρουσίας ενός υγιούς χαμόγελου, χαρίζοντας έτσι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επιτυχία στην επαγγελματική και προσωπική ζωή των ατόμων. Ένα λαμπερό χαμόγελο αποτελεί βάσει ερευνών τη σημαντικότερη παράμετρο για μια θετική πρώτη εντύπωση στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Η Αισθητική Οδοντιατρική ασχολείται επίσης με την επαναφορά της χαμένης αισθητικής κάποιων χαμόγελων που επλήγησαν από την τερηδόνα, ατυχήματα ή απλά από το πέρασμα του χρόνου. Δόντια που λείπουν, αποτριβές, δυσχρωμίες, κενά μεταξύ των δοντιών, στραβά ή κοντά δόντια, αποτελούν κάποια παραδείγματα περιπτώσεων που μπορούν να αντιμετωπιστούν με την Αισθητική Οδοντιατρική.
 
Περιλαμβάνει τη λεύκανση των δοντιών, την αισθητική βελτίωση του σχήματος και της θέσης των δοντιών με τη χρήση όψεων πορσελάνης (veneers) ή ρητίνης (resin bonding) και σε συνδυασμό με ορθοδοντική θεραπεία, όπου κρίνεται απαραίτητο, την πλαστική χειρουργική των ούλων (αισθητική επιμήκυνση μύλης, μοσχεύματα μαλακών ιστών κ.ά.), τις επεμβάσεις κοσμητικής βελτίωσης των χειλιών και του περιγράμματος του στόματος (ορθογναθική χειρουργική, πλαστική χειρουργική, υαλουρονικό οξύ, Botox), την αφαίρεση υπερπλασιών όπως αιμαγγειώματα, λιπώματα, σπίλοι (ελιές) και πολλές άλλες εξειδικευμένες επεμβάσεις.

Σχεδιασμός Χαμόγελου (Smile Design)

Αρχικά παίρνουμε φωτογραφίες του προσώπου και των δοντιών του ενδιαφερομένου, καθώς και αποτυπώματα της αρχικής κατάστασης του στόματός του. Επίσης, κάνουμε μετρήσεις στο πρόσωπο. Χρησιμοποιώντας αυτές τις μετρήσεις, καθορίζουμε την κλίση του μασητικού επιπέδου των δοντιών, και βασιζόμενοι στη χρυσή αναλογία, υπολογίζουμε τις διαστάσεις που πρέπει να έχουν τα δόντια, ώστε να ταιριάζουν αρμονικά με τις διαστάσεις του προσώπου.
 
Στη συνέχεια, δίνουμε το επιθυμητό σχήμα και μέγεθος (διαγνωστικό κέρωμα) στα γύψινα ομοιώματα των δοντιών, χρησιμοποιώντας ειδικό κερί. Αυτό μπορούμε να το αποτυπώσουμε και να το μεταφέρουμε στα δόντια, χρησιμοποιώντας ένα ακρυλικό ειδικό γι’ αυτή την περίσταση (mock -up).
Έτσι, ο ενδιαφερόμενος μπορεί εκ των προτέρων να καταλάβει πώς περίπου θα μπορούσαν να γίνουν τα δόντια του και να κάνει και όποιες παρεμβάσεις θέλει ( δίνοντάς μας και φωτογραφίες κάποιων χαμόγελων που του αρέσουν), ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι της αρεσκείας του.

Αισθητική αναδιαμόρφωση δοντιών - ούλων (Cosmetic Recontouring)

Με την αισθητική αναδιαμόρφωση των δοντιών (cosmetic recontouring), σε λίγα μόνο λεπτά, μετατρέπουμε το μη επιθυμητό σχήμα ή μέγεθος ενός ή περισσοτέρων δοντιών σε ένα χαμόγελο ελκυστικό και ανανεωμένο. Η αναδιαμόρφωση εφαρμόζεται χωρίς να απαιτείται η προσθήκη κάποιου υλικού και, επειδή η αφαίρεση οδοντικής ουσίας είναι ελάχιστη, δεν χρειάζεται αναισθησία. H αισθητική αναδιαμόρφωση των δοντιών τελειώνει γρήγορα, σε μία συνεδρία.
 
Με την αισθητική αναδιαμόρφωση των ούλων (ουλοπλαστική) στοχεύουμε στην εξάλειψη του αντιαισθητικού "gummy smile" (ουλικού χαμόγελου) ή στη διόρθωση ανισοϋψών ούλων (που δίνουν την εικόνα κοντού ή ψηλού δοντιού), προσδίδοντας στα ούλα και στα δόντια μια εικόνα που ανταποκρίνεται στους κανόνες της σωστής αρχιτεκτονικής των ούλων.

Όψεις από σύνθετη ρητίνη (Bonding)

Οι όψεις σύνθετης ρητίνης είναι μια τεχνική κάλυψης φυσικών δοντιών, που γίνεται στο ιατρείο. Τα σύγχρονα υλικά και η τεχνογνωσία του γιατρού μπορούν να κάνουν μικρά θαύματα σε λίγες μόνο ώρες. Επειδή δεν χρειάζεται να τροχιστεί η πολύτιμη οδοντική ουσία, η αδαμαντίνη, και, φυσικά, λόγω χαμηλού κόστους, αποτελούν την προτίμηση πολλών ασθενών.
 
Η τεχνική είναι από τις ιδανικές λύσεις και μπορούμε με αυτή:
 • Nα καλύψουμε Δυσχρωμίες
 • Να ισιώσουμε τυχόν στραβά δόντια
 • Να αλλάξουμε μέγεθος ή σχήμα και χρώμα
 • Να επιδιορθώσουμε γωνίες ή δόντια που έχουν σπάσει
 • Να κλείσουμε διαστήματα (κενά)

Η ποικιλία σύνθετων ρητινών με ολοένα πιο βελτιωμένες ιδιότητες, όπως μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη λείανση, οι αποχρώσεις που μιμούνται τα φυσικά δόντια και η άρτια και υπεύθυνη γνώμη του γιατρού, όσον αφορά τη συμπεριφορά των δοντιών στο φυσικό φως, δίνουν τη δυνατότητα πολλών χρωματικών συνδυασμών.

​Όψεις από πορσελάνη

Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτές επικαλύψεις από ειδικό κεραμικό υλικό, που καλύπτουν τα φυσικά δόντια. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι το διπυριτικό λίθιο IPS E-max, που διαθέτει υψηλή αντοχή. Οι όψεις πορσελάνης χρησιμοποιούνται κυρίως για να καλύψουν δυσχρωμίες, να φωτίσουν τα δόντια, να αλλάξουν χρώμα, σχήμα, μέγεθος, να καλύψουν διαστήματα δοντιών και απαιτούν ελάχιστο τρόχισμα σε σχέση με τις ολοκεραμικές στεφάνες.

Στεφάνες εξ ολοκλήρου από πορσελάνη - Ολοκεραμικές

Είναι στεφάνες από ειδικό κεραμικό υλικό, που καλύπτουν ολόκληρο το δόντι όταν: είναι κατεστραμμένο σε μεγάλο βαθμό, είναι απονευρωμένο, υπάρχουν μεγάλες εμφράξεις και γενικά, όπου απαιτείται υψηλή αισθητική και εφόσον οι συγκλεισιακοί παράγοντες δεν είναι δεσμευτικοί για την τοποθέτησή τους.

FASTBRACES


 • Έχοντας υπόψη την ασφάλεια στην μετακίνηση, το σύστημα FASTBRACES® αναπτύχθηκε προκειμένου να μετακινεί τα δόντια με έναν διαφορετικό τρόπο, αποτελώντας μία γρήγορη, ασφαλή και οικονομικά προσιτή λύση.
Το σύστημα FASTBRACES® χρησιμοποιεί ένα τριγωνικού σχήματος ορθοδοντικό άγκιστρο  που επιτρέπει την χρήση ενός μόνο ορθοδοντικού σύρματος κατά την διάρκεια της θεραπείας.
Με άλλα λόγια τα σιδεράκια που χρησιμοποιούνται στο σύστημα FASTBRACES® λειτουργούν σε ένα εντελώς διαφορετικό μηχανικό πρότυπο όλα μαζί. Τα σιδεράκια στο σύστημα FASTBRACES® είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μετακινούν ταυτόχρονα τη ρίζα και την μύλη των δοντιών από την αρχή της θεραπείας. Οι ασθενείς τώρα μπορούν να έχουν αποτελέσματα ,συνήθως με λιγότερη ευαισθησία ,περίπου σε έναν χρόνο και σε μερικές περιπτώσεις μόνο σε λίγους μήνες.​​​​​​​

BOTTOX

Το bottox είναι μία ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στην αισθητική χειρουργική για την μείωση των ρυτίδων έκφρασης στο πρόσωπο. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία που προσφέρει νεανική επιδερμίδα. Για την θεραπεία χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά και η αναισθησία δεν είναι απαραίτητη. Το bottox μέσω μιας λεπτής βελόνας, εγχέεται στις προβληματικές περιοχές στο πρόσωπο. Συγκεκριμένα εγχέεται στους μύες που ευθύνονται για την δημιουργία ρυτίδων. Μετά από 5 περίπου ημέρες θα μπορείτε να απολαύσετε τα αποτελέσματα, χωρίς να καταλάβει κανένας ότι κάτι έχετε κάνει στο πρόσωπο. Πριν και μετά τη θεραπεία ο γιατρός θα σας δώσει οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Ολοκεραμικές όψεις & στεφάνες

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούνται από μια πολύ λεπτή επιφάνεια πορσελάνης η οποία προσαρμόζεται τέλεια για να αποδώσει τέλειες όψεις δοντιών σε σχήμα και χρώμα.
Αποτελείται από κεραμικό σκελετό από διπυριτικό λίθιο που δίνει την δυνατότητα κατασκευής στεφάνων και γεφυρών.
Είναι στεφάνες από ειδικό κεραμικό υλικό, που καλύπτουν ολόκληρο το δόντι όταν: είναι κατεστραμμένο σε μεγάλο βαθμό, είναι απονευρωμένο, υπάρχουν μεγάλες εμφράξεις και γενικά, όπου απαιτείται υψηλή αισθητική και εφόσον οι συγκλεισιακοί παράγοντες δεν είναι δεσμευτικοί για την τοποθέτησή τους.

Εμφυτεύματα Δοντιών

Είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος αντικατάστασης απολεσθέντων δοντιών. Με αυτά  μπορούμε να αναπληρώσουμε ένα δόντι που έχει χαθεί ή πρέπει να βγει, λόγω κατάγματος, πολύ βαθιάς τερηδόνας ή ενός αποστήματος που δεν θεραπεύεται. Έτσι αποφεύγουμε την κλασική λύση της γέφυρας, χωρίς να τροχίσουμε και να εξασθενήσουμε τα διπλανά δόντια, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι απολύτως υγιή. Είναι κατασκευές κυρίως από τιτάνιο, που μιμούνται τη ρίζα  του φυσικού δοντιού. Είναι πολύ ασφαλής διαδικασία, με πολύ καλή μακροχρόνια πρόβλεψη. Το οστό της γνάθου ενσωματώνει το εμφύτευμα του τιτανίου. Αυτό λέγεται οστεοενσωμάτωση.

Πόσος χρόνος απαιτείται για την ολοκλήρωση της θεραπείας;

Ο χρόνος που απαιτείται για την ενσωμάτωση ενός οδοντικού εμφυτεύματος ποικίλλει, ανάλογα με την σκληρότητα του οστού στο σημείο της τοποθέτησης. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι απαιτείται διάστημα 8 με 12 εβδομάδων από την εμφύτευση μέχρι την τοποθέτηση της επιεμφυτευματικής αποκατάστασης.
 
Σε μερικές περιπτώσεις, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν (πρόσθια δόντια), η αποκατάσταση μπορεί να ολοκληρωθεί και σε μια μόλις μέρα! (άμεση εμφύτευση). Η τοποθέτηση των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι μια εξειδικευμένη χειρουργική διαδικασία, που απαιτεί προσεκτικό προεγχειρητικό έλεγχο και την τήρηση αυστηρού πρωτοκόλλου κατά την επέμβαση.
 
Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν μια δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, για τις αποκαταστάσεις μερικής ή ολικής νωδότητας (έλλειψης δοντιών) των γνάθων. Τα τελευταία χρόνια οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την επιφάνεια των εμφυτευμάτων, αλλά και η ενσωμάτωση των τεχνικών της κατευθυνόμενης οστικής αναγέννησης, έδωσαν τη δυνατότητα τοποθέτησης εμφυτευμάτων σε περιοχές όπου παλαιότερα θα ήταν επισφαλής ή και αδύνατη η τοποθέτησή τους και ταυτόχρονα μείωσαν τους χρόνους αποκατάστασης.

Λεύκανση

Η λεύκανση δοντιών μπορεί να γίνει στο οδοντιατρείο ή/και στο σπίτι και να αφορά ζωντανό ή απονευρωμένο δόντι. Στις περισσότερες περιπτώσεις λεύκανσης,  γίνεται εφαρμογή στην επιφάνεια του δοντιού ενός διαλύματος λεύκανσης (υπεροξείδιο του καρβαμιδίου ή του υδρογόνου, σε διαφορετική, κατά περίσταση, περιεκτικότητα), που έχει τη μορφή ζελέ. Το υλικό αυτό, αφού τοποθετηθεί στην επιφάνεια του δοντιού, αυτοενεργοποιείται ή ενισχύεται η δράση του με τη χρήση ειδικής συχνότητας φωτός (laser). Αποτελεί μια τελείως ασφαλή μέθοδο για τα δόντια.

Οδοντικά κοσμήματα

Τα οδοντικά κοσμήματα τοποθετούνται συνήθως στους πλάγιους τομείς και ο ρόλος τους είναι καθαρά αισθητικός. Κατασκευάζονται από οδοντιατρικές εταιρείες, από υλικά απολύτως βιοσυμβατά με τους ιστούς του στόματος. Υπάρχουν σε διάφορα σχήματα, χρώματα και μεγέθη. Από απλά strass, μέχρι περίπλοκες φιγούρες. Τα κοσμήματα συγκολλούνται στο δόντι χωρίς να γίνει κανένας τροχισμός και μπορούν να αφαιρεθούν από εμάς οποιαδήποτε στιγμή, πολύ εύκολα.

Καθαρισμός δοντιών (Αποτρύγωση)

Ο καθαρισμός των δοντιών είναι μια σχετικά απλή οδοντική θεραπεία, κατά την οποία αφαιρείται η τρυγία (πέτρα) από όλες τις επιφάνειες των μπροστινών αλλά και των πίσω δοντιών. Η αφαίρεση της πέτρας γίνεται με υπερήχους και είναι σχετικά ανώδυνη. Σε περιπτώσεις καπνιστών με κηλίδες ή έντονες χρωστικές, γίνεται με σοδοβολή, όμως, σε ταυτόχρονη παρουσία πέτρας, γίνεται συνδυασμός υπερήχων με σοδοβολή. Για αυτό το λόγο, η επίσκεψη στον οδοντίατρο σε τακτά χρονικά διαστήματα κρίνεται αναγκαία. Όταν όμως συσσωρευθεί τόση πολλή πέτρα, ώστε να διεισδύσει ανάμεσα στο ούλο και το δόντι, μέσα στο λεγόμενο θύλακα, και έχει δημιουργήσει τη λεγόμενη υποουλική πέτρα, τότε χρειάζεται θεραπεία ουλίτιδας, που σε κάποιες περιπτώσεις, για να γίνει ανώδυνα, πρέπει να γίνει με αναισθησία.

Ουλίτιδα

Η ουλίτιδα είναι η πιο ήπια μορφή της περιοδοντικής νόσου. Έχει ως αποτέλεσμα τα ούλα να γίνουν κόκκινα, πρησμένα και να αιμορραγούν εύκολα. Υπάρχει συνήθως μικρή ή καθόλου δυσφορία σε αυτό το στάδιο.  Συχνά προκαλείται από ανεπαρκή στοματική υγιεινή. Η ουλίτιδα είναι αναστρέψιμη με την επαγγελματική θεραπεία και καλή στοματική φροντίδα στο σπίτι.

​Θεραπεία Περιοδοντίτιδας

Οι περιοδοντικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων της ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας, είναι σοβαρές λοιμώξεις, οι οποίες αν αφεθούν χωρίς θεραπεία,  μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια των δοντιών. Η λέξη περιοδοντική σημαίνει κυριολεκτικά «γύρω από το δόντι». Η περιοδοντική νόσος είναι μια χρόνια βακτηριακή λοίμωξη,  που επηρεάζει τα ούλα και το οστό που υποστηρίζει τα δόντια. Η περιοδοντική νόσος μπορεί να επηρεάσει ένα δόντι ή πολλά δόντια. Αρχίζει όταν τα βακτηρίδια της οδοντικής πλάκας (η κολλώδης, άχρωμη μεμβράνη που συνεχώς σχηματίζεται πάνω στα δόντια σας) προκαλούν φλεγμονή στα ούλα.

Οι κύριοι παράγοντες κινδύνου δημιουργίας και εξέλιξης της περιοδοντικής νόσου είναι οι παρακάτω:
 • Κάπνισμα
 • Σακχαρώδης διαβήτης
 • Κακή στοματική υγιεινή
 • Ανοσοκαταστολή
 • Συστηματικά νοσήματα που προκαλούν διαταραχές της άμυνας του οργανισμού
 • Συνωστισμός δοντιών

Υαλουρονικό Οξύ

Το Υαλουρονικό οξύ μας επιτρέπει με πολύ μεγάλη ασφάλεια να βελτιώσουμε ή και να τελειοποιήσουμε τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου. Αναίμακτα, σχεδόν ανώδυνα και με πολύ μικρό διάστημα αποθεραπείας. Η σωστή εφαρμογή του ενέσιμου εμφυτεύματος του Υαλουρονικού οξέως μας επιτρέπει να επιτύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα στον αγώνα κατά των ρυτίδων και τη διόρθωση των σημείων ατροφίας του προσώπου.

Στεφάνες ζιρκονίου

Η ζιρκονία είναι ένα καινοτόμο σύστημα για την αισθητική προσθετική αποκατάσταση χωρίς μεταλλικό σκελετό. Το εσωτερικό αυτών των στεφανών είναι ένας λευκός πυρήνας, συνήθως ζιρκονίας, και το εξωτερικό είναι μια πορσελάνη υψηλής ποιότητας. Πρόκειται για στεφάνες υψηλής αισθητικής, η αντοχή των οποίων ξεπερνά κατά πολύ την αντοχή των μεταλλοκεραμικών.

Ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση)

Μέσα στο δόντι, κάτω από τη λευκή αδαμαντίνη, υπάρχει ένα σκληρό στρώμα, που ονομάζεται οδοντίνη. Κάτω από την οδοντίνη υπάρχει ο πολφός. Ο πολφός είναι ένας μαλακός ιστός, που βρίσκεται μέσα στο δόντι και του παρέχει ζωτικότητα και αισθητότητα. Περιέχει αιμοφόρα αγγεία, νεύρα και συνδετικό ιστό. Όταν στον πολφό του δοντιού προκαλείται φλεγμονή ή μόλυνση, ο οδοντίατρος προχωρά σε απονεύρωση, αφαιρεί δηλαδή τους μαλακούς ιστούς από τον πολφικό θάλαμο στο κέντρο του δοντιού και από τους ριζικούς σωλήνες και τους αντικαθιστά με ένα κατάλληλο εμφρακτικό υλικό. Η απονεύρωση αποτελεί μια ευκαιρία να σωθεί ένα δόντι που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να εξαχθεί. Βοηθά έτσι στη διατήρηση των φυσικών δοντιών που έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη για πολλά ακόμη χρόνια.

Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος στα χείλη και στις παρειοχειλικές ρυτίδες

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του σώματος. Είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγρασίας, σταθερότητας, ελαστικότητας και νεανικής εμφάνισης της επιδερμίδας. Με το χρόνο και με τη φυσική γήρανση της επιδερμίδας εξαιτίας περιβαλλοντικών παραγόντων, D.N.A. του ατόμου, καπνίσματος, τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος μειώνονται. Έτσι το δέρμα δείχνει ξηρότερο, λεπτότερο και χωρίς ελαστικότητα, γραμμές και ρυτίδες αρχίζουν να εμφανίζονται,  ο όγκος μειώνεται και ολόκληρη η αρμονία του προσώπου αλλάζει. Με τη χρήση ενέσεων υαλουρονικού οξέος, οι ρυτίδες εξομαλύνονται ακαριαία. Ο όγκος αποκαθίστανται αρμονικά, το δέρμα τεντώνεται και φαίνεται νεότερο και πιο λαμπερό. Γίνεται κυρίως στις ρινοχειλικές αύλακες, στο μεσόφρυο, στο περίγραμμα χειλιών, στις ρυτίδες άνω χείλους. Επιτυγχάνουν την ανόρθωση των γωνιών του στόματος (βελτίωση χαμόγελου).

Τεχνητές οδοντοστοιχίες

Η τεχνητή οδοντοστοιχία είναι μια σειρά από τεχνητά δόντια, φτιαγμένα από ακρυλικό υλικό ή πορσελάνη, τα οποία στηρίζονται σε μια βάση από πλαστικό, που προσομοιώνει το ρόλο και την εμφάνιση των ούλων. Μια ολική οδοντοστοιχία συγκρατείται στη θέση της κυρίως μέσω της δημιουργίας αρνητικής πίεσης (όπως η βεντούζα) στο χώρο ανάμεσα στη βάση της και στα ούλα και στο οστό της γνάθου. Οι μερικές οδοντοστοιχίες στηρίζονται στα φυσικά δόντια με μεταλλικά ή ακρυλικά άγκιστρα.

Τύποι Τεχνητών Οδοντοστοιχιών

Υπάρχουν οι εξής κύριοι τύποι τεχνητών οδοντοστοιχιών:
Ολικές οδοντοστοιχίες που αντικαθιστούν όλα τα δόντια, είτε στην άνω, είτε στην κάτω γνάθο. Πρόκειται για τις κλασικές «μασέλες».
Μερικές οδοντοστοιχίες, που καλύπτουν το κενό που δημιουργείται από περισσότερα ελλείποντα δόντια, όταν ο ασθενής εξακολουθεί να διατηρεί κάποια από τα φυσικά δόντια.
Επένθετες οδοντοστοιχίες, ολικές ή μερικές, που εφαρμόζουν σε δύο ή περισσότερα φυσικά δόντια ή σε οδοντικά εμφυτεύματα, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα, όσον αφορά τη σταθερότητα και την άνεση.

Προληπτικές εμφράξεις οπών και σχισμών

Είναι υγρές ρητίνες, δηλαδή υγρό άσπρο σφράγισμα! Είναι προληπτικά σφραγίσματα, στα οποία όμως δεν απαιτείται να τροχιστεί το δόντι, απλά το «σφραγίζουμε» με την υγρή ρητίνη. Με τον τρόπο αυτό, δεν παγιδεύονται τροφές μέσα στις αύλακες και δεν τερηδονίζεται το δόντι. Τοποθετούνται συνήθως στους πρώτους και δεύτερους μόνιμους γομφίους ή και σε οποιοδήποτε δόντι έχει πολύ βαθιές αύλακες. Το ποσοστό μείωσης της τερηδόνας μπορεί να φτάσει έως και το 95% και η διάρκεια ζωής 5-10 χρόνια. Ωστόσο, πρέπει να γίνεται έλεγχος των εμφράξεων 2 φορές το χρόνο.

Φθορίωση στον οδοντίατρο

Τα παιδιά μπορούν, επίσης, να κάνουν τοπική φθορίωση των δοντιών στο ιατρείο. Ο οδοντίατρος χρησιμοποιεί φθόριο σε μορφή ζελέ και το εφαρμόζει με τη βοήθεια ειδικών πλαστικών δισκαρίων. Ορισμένες φορές και σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και φθόριο σε μορφή βερνικιών. Το φθόριο αυτό, σε όλες τις περιπτώσεις, είναι ιδιαίτερα υψηλής περιεκτικότητας.  Γι’ αυτό το λόγο, χρησιμοποιείται μόνο στο ιατρείο και πάντα με τη χρήση σιελαντλίας, για την απομάκρυνσή του.  Δεν συνιστάται η εφαρμογή του στα παιδιά από τους γονείς στο σπίτι, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις, που το συνταγογραφεί ο οδοντίατρος για παιδιά με ιδιαίτερη ευαισθησία στην τερηδόνα. Συνιστώνται τοπικές εφαρμογές φθορίου στο ιατρείο, μία-δύο ή περισσότερες φορές το χρόνο, ανάλογα με το πρόβλημα του παιδιού, σε συνδυασμό με τον έλεγχο των δοντιών και του στόματος. Η συνήθης ηλικία φθορίωσης ξεκινάει από 6 και φτάνει μέχρι την ηλικία των 14 ετών. Είναι μια απλή διαδικασία, που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της τερηδόνας.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Η νέα Αυτόλογη Μεσοθεραπεία ανανέωσης προσώπου PRP  είναι μη επεμβατική θεραπεία, απόλυτα ασφαλής καθώς βασίζεται στη λήψη, επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση του αίματος του ίδιου του ανθρώπου. Συνεπώς δεν υπάρχουν παρενέργειες ή πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης. 
Με λιγα λόγια το PRP:
 • Βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας
 • Συσφίγγει το δέρμα και χαρίζει μια πιο υγιή λάμψη
 • Λειαίνει τις ρυτίδες και τις ουλές
Ενεργοποιεί :
 • την ανάπλαση του κολλαγόνου
 • την αγγειογένεση
 • επαναγγειοποίηση των ιστών

Πιεζοτόμος

Η Πιεζοχειρουργική οστού είναι μία εναλλακτική μέθοδος χειρουργικής στο οστό της γνάθου, με την οποία ο οδοντίατρος έχει τη δυνατότητα να εκτελεί με πολύ μεγάλη ακρίβεια οστεοτομίες. Αυτή η ικανότητα του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι εξαιρετικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση της χειρουργικής επέμβασης.Η ακρίβεια η οποία μας παρέχεται με την πιεζοχειρουργική είναι απόλυτης σημασίας για την διατήρηση του οστού της γνάθου, καθοριστικός παράγοντας για την μετεγχειρητική πορεία του ασθενή